Select Page

Eduroam

Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere.

Na Osnovni šoli Železniki deluje brezžično omrežje Eduroam kot del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem. Za uporabo omrežja veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

Kaj je eduroam?

Storitev Eduroam omogoča  učencem in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam.

V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (osnovne šole, srednje šole, fakultete, inštituti) v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org).

Omrežje je zasnovano tako, da lahko učenci, dijaki, študentje ali zaposleni dostopajo transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini), in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v “domačem” omrežju Eduroam. Pri tem je tako sami ustanovi kot gostujočem uporabniku zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje.

Navodila za povezavo

Podrobnejše informacije o pravilni namestitvi in nastavitvah dobite na spletnem mestu Arnes.

 

Pomoč in kontaktna oseba na šoli

Kontaktna oseba na šoli Alenka Bertoncelj, tel. 04 500 20 25, ali alenka.bertoncelj@os-zelezniki.si.

Dostopnost