Select Page

V petek, 4. oktobra, smo se mladi raziskovalci zbrali v podružnični šoli Selca, kjer smo se udeležili raziskovalnega tabora z naslovom Kako lepo mi zadiši.

Tabor smo pričeli popoldne ob treh. Prve minute smo izkoristili za spoznavanje drug drugega z zanimivo igro. Nato smo se, tako kot vsako leto, razvrstili v skupine; letos s pomočjo našega nosa, zavohati smo morali različne vonje in presoditi, kdo spada skupaj. Ker nam je dež preprečil pohod, smo najprej pobarvali cvetlične lončke. Ko so lončki žareli od lepote, smo se lotili bolje spoznati čutilo voh. Ogledali smo si kratek filmček in s pomočjo našega znanja, knjig in posnetka smo izdelali tri prečudovite plakate. Po trdem delu so naše lačne trebuščke napolnili hot dogi. Po večerji smo testirali naš voh. Morali smo zavohati kar nekaj različnih vsakdanjih živil, kot so kis, ribe, cimet … Naš večer smo nato popestrili z zelo zahtevnim kvizem VOHKO. Vse skupine so dosegle nepričakovano veliko število točk. Po napornem dnevu smo si zaslužili napeto zgodbo za lahko noč.

Iz težko prigaranega in mnogo prekratkega spanca nas je zbudila učiteljica in nas poslala na jutranjo jogo. Poskušali smo priklicati sonce, vendar nas je še enkrat presenetil dež. Po zajtrku smo se razdelili v dve skupini po starosti. Zelo umetniško smo izdelali dišeča barvasta mila in ustvarjali tudi lepo poslikane dišeče vrečke. Pri milih smo lahko izbirali med mnogimi oblikami, barvami in vonjavami. Vrečke smo zašili z barvastimi nitmi iz odpadnih kosov blaga in jih napolnili s sivko in drugimi zelišči. Ker smo bili tako sestradani, smo takoj navalili napadli testenine z bolonjsko omako, ki so jo pripravile naše učiteljice. Prosti čas smo izkoristili z igro KORENČKI, ki jo vsi obožujemo. Naše zadnje minute smo porabili za sajenje zelišč v naše prečudovite lončke, razdelitev dišečih mil ter priznanj za odlično opravljeno raziskovalno delo. In tako smo zaključili naš super raziskovalni tabor.

Doroteja Šuštar
Mila Mohorič
Mark Mohorič

Dostopnost