Select Page

Prejšnji teden je bil teden otroka zato smo na šoli priredili več dejavnosti. To leto je bil velik poudarek na osveščanju o pomembnosti otrokovih pravic. Po šolskem radiu smo obeležili začetek tedna z pesmijo Toneta Pavčka Naše pravice.

V ponedeljek 7. oktobra so v športni dvorani igrali odbojko učenci proti učiteljicam. Dvorana je bila polna navdušenih navijačev. Igra je bila napeta, vsi so se borili za zmago na koncu so vseeno zmagali učenci z 2 : 0.

Na hodniku pred knjižnico so v sredo, 9. 10. 2019, otvorili gibalno tipkovnico. Je zabavna aktivnost, pri katerih se gibaš, skačeš po tipkovnici z črkami in jo lahko uporabljamo do konca šolskega leta.

Učenci drugih ter tretjih razredov pa so si ogledali film Ježek vran na sirovi dirki, ki je potekal v predavalnici.

Prav tako je bil v četrtek, 10. 10. 2019, prvi sestanek šolske skupnosti 6. uro v matematiki 3, prvošolci pa so uživali v filmu Zverinice iz gozda, ki so ga gledali v predavalnici.

V petek pa so v dvorani igrali nogomet učenci proti učiteljem z veseljem učiteljev ter poraženimi učenci.

V torek in četrtek pa so si učenci od 6. do 9. razreda ogledali film Košarkar naj bo 2.

Pilar Ceferin, 7. b

Košarkar naj bo 2

V kinu Sora smo si ogledali film Košarkar naj bo 2. Govori o Ranti, ki je neskončno visok, len in vedno lačen osnovnošolec, ki se mu življenje postavi na glavo, ko ga v šolsko košarkarsko ekipo povabi učitelj telovadbe Salta. Pri vseh dogodivščinah ga spremlja in spodbuja njegov najboljši prijatelj Smodlak. Srečno se zaljubi v Metko, novinarko šolskega časopisa.

To je film primeren za otroke ter odrasle saj je poučen, izviren in zabaven.

Družinska komedija Košarkar naj bo 2 je pometla s konkurenco v kinih – v petih dneh si je film ogledalo več kot 10.000 gledalk in gledalcev, kar pomeni, da je bil Košarkar najbolj gledan film zadnjih dni.

Nauk filma je, da moraš vztrajati in sodelovati, ker se samo od sebe ne zgodi nič. In, da se nikoli ne smeš predati.

Tisa Habjan, 7. b