Select Page

Spoštovani starši,

včeraj, 19. oktobra 2020, so učenci od 6. do 9. razreda znova začeli z izobraževanjem na daljavo. Pričakovali smo, da se bo to zgodilo, zato smo se dogovorili za enoten pristop – za uporabo Arnesovih spletnih učilnic. Željo oz. pričakovanje po enotnem pristopu ste izrazili v raziskavi, ki smo jo izvedli v aprilu.

Žal se je izkazalo, da so bili Arnesovi strežniki zaradi vsesplošne uporabe preveč obremenjeni, zato se pogosto spletnih učilnic sploh ni dalo uporabljati. Enake težave imajo vse šole, ki so se odločile za uporabo te storitve. Upam, da bodo napake do jutri odpravili.

Danes smo se v učiteljskem zboru dogovorili, da nadaljujemo z uporabo spletnih učilnic, poleg tega pa v večji meri uporabljamo še videokonferenčne storitve. Povezave do posameznih videokonferenc vam bodo posredovali učitelji.

Če bi se težave s spletnimi učilnicami ponavljale, pa vas prosim, da se učenci s svojimi podatki prijavite v eAsistenta, kjer vam bodo učitelji po komunikacijskih poteh posredovali navodila za nadaljnje delo.

Obveščam vas še, da imate učenci možnost uporabe storitev Oblak 365 in Office 365. V ta namen se prijavite s podatki za AAI dostop, ki ste jih že prejeli in se povežite s https://o365.arnes.si/.

Opravičujemo se vam za nevšečnosti pri uporabi spletnih učilnic in vam želimo uspešno izobraževanje.

Lep pozdrav!    

                                                                                       Franc Rant
                                                                              ravnatelj Osnovne šole Železniki

V Železnikih, 20. 10. 2020