Select Page

Vsi prijavljeni knjižico Pohodniški dnevnik lahko prevzamete v sredo, 11. novembra 2020, od 13. do 15.30 ure pred vhodom Osnovne šole Železniki.

Prav tako ste vabljeni vsi tisti, ki bi knjižico še radi dobili.

Za dodatne informacije lahko kontaktirate Irmo Prevc ali Andraža Pfajfarja.

irma.prevc@os-zelezniki.si, andraz.pfajfar@os-zelezniki.si

Učitelja Irma Prevc in Andraž Pfajfar sva v sodelovanju s šolo, Planinskim društvom Železniki in Javnim zavodom Ratitovec pripravila Pohodniški dnevnik.

Namen dnevnika je, da pri učencih še dodatno spodbudimo športno udejstvovanje in gibanje v naravi, pri tem pa tudi spoznajo okoliške hribe, ki obdajajo Selško dolino.

Knjižica nam je lahko motivator, da gremo v naravo in z osvajanjem hribov pridobimo pozitivne izkušnje (kot je vztrajnost, kondicija, zadovoljstvo, dobro počutje), ki jih računalniki ne omogočajo. Lahko nam je dodatna spodbuda za skupna družinska druženja  ideja za izlete in aktivno preživljanje prostega časa.

V knjižici je zbranih 14 vrhov, ki so na kratko opisani. Pod vsakih opisom je prostor za datum in žig. V primeru, da žiga ni, pa se upošteva tudi podpis staršev ali fotografija z vrha.

Na koncu dnevnika so še prazne strani, kamor dodate svoj opis katere druge osvojene gore ali hriba, ki v knjižici niso opisani (Draboslovica, Špik, Sv. Jedert iz Selc…) ali je izven naše doline.

Sodelovanje ni časovno omejeno, zagotovo pa bo mnogim uspelo obiskati 14 vrhov že do konca šolskega leta. Na koncu boste nagrajeni.

Verjameva, da so pred nami še lepi jesenski dnevi in s tem priložnost za gibanje in uživanje na svežem zraku.

Lep pozdrav in varujte svoje zdravje,

Irma Prevc, učiteljica DSP
Andraž Pfajfar, učitelj ŠVZ