Select Page

 Tudi knjigam v šolski knjižnici je dolgčas. Moti jih tišina, zato včasih kakšno veselo zapojejo.

  • Čihajo, ker se na njih nabira prah.
  • Piki Nogavički je zmanjkalo idej za igro z Rdečo kapico, mačkom Murijem in Sapramiško.
  • Mojca Pokrajculja pravi, da tudi Garfield in Asterix hodita poslušat pravljice, ki jih Babica zna res lepo pripovedovati.
  • Tine in Bine vsak dan kukata skozi okno in sporočata, kaj se dogaja na šolskem vrtu.
  • Knjiga rekordov bo zdaj zdaj postavila rekord v številu ‘zehljajev’ na minuto. (Pazi, spet odpira usta!)
  • Med policami se je zaslišal prisrčen smeh, ko je Muca copatarica prosila košarkarja Ranto, naj prestavi uro. Pa jo je fant odnesel k polici, kjer je njegov dom.
  • Ostržek nekaj tuhta. Navihano premišljuje, da je jutri dan za dolge nosove. 1. aprila se bo pohecal s sosedovim zajčkom Karelčkom, gusarjem Bertom in še kom.
  • Vsi skupaj pa pogledujejo na koledar in držijo pesti, da bo meseca maja v knjižnici spet živžav. Ha, naj knjižničarki pošteno zavihata rokave, saj bo vrsta bralk in bralcev neskončna!

 

Do takrat pa, dragi bralci in bralke, …

 …. berite, kar vam pride pod roke. Na spletu se najde mnogo zanimivih knjig in zgodb (za malo  starejše bralce Mladinska knjiga ponuja npr. Babico Barabico, za najstnike pa Absolutno resnični dnevnik Indijanca s polovičnim delovnim časom, nekaj dobrih knjig za različne starostne skupine je na voljo tudi pri založbi Zala …).

poslušajte, kar vam preberejo drugi. Popoldanski čaj lahko pijete v družbi Lahkonočnic. Tako ta pravo za 1. aprila je napisal Boštjan Gorenc Pižama. Poiščite Grajske potegavščine in pripravite vse potrebno za nasmejano popoldne.

… 2. aprila pomislite tudi na letošnjo sezono “branja za bralno značko” in praznujte mednarodni dan knjiga za otroke, preberite poslanico pisatelja Petra Svetine in si poglejte plakat ilustratorja Damijana Stepančiča.

prisluhnite raperju Trkaju, ki poje o knjigah in knjižnicah. (Vem, da bo kmalu spet tako, kot je nekdaj bilo!)

poglejte si lutkovno predstavo gledališča FRU-FRU O belem mucku, ki je bil čisto črn.

privoščite si lutkovno (npr. Zvezdica Zaspanka, Štiri črne mravljice) ali gledališko predstavo (npr. Tajno društvo PGC, Kit na plaži, Vihar v glavi) Lutkovnega gledališča Ljubljana – LGL.

… na portalu Biblos poiščite in si izposodite e-knjige. (Ne moreš verjeti, da to piše knjižničarka, ki pravi, da papir diši!)

telovadite, kolesarite na sobnem kolesu, med obešanjem perila štejte počepe …

Predvsem pa …

  • ne pozabite na smeh in
  • ostanite zdravi!

Pripravila knjižničarka Katarina Primožič