Select Page

Letos poteka drugo leto našega Erasmus+ projekta z naslovom »Ključ do boljše prihodnosti«. V njem sodelujemo z osnovnimi šolami iz Italije, Poljske in Estonije. Naša krovna tema je trajnostni razvoj in preučevanje aktivnosti, ki pripomorejo k ohranjanju okolja. Tekom projekta prav tako spoznavamo in nadgrajujemo sodobne metode učenja in poučevanja. V letošnjem šolskem letu se bomo še posebej posvetili iskanju načinov za življenje s čim manj odpadki. Preučevali pa bomo tudi problematiko onesnaževanja okolja s hrupom. Sodelovanje bo potekalo na daljavo v delovnem okolju naše spletne učilnice Twinspace, čakata pa nas tudi dve projektni srečanji.

Prvo bo potekalo novembra v Italiji, drugo pa maja 2020 v Estoniji. V Anconi v Italiji se bodo učitelji in učenci sodelujočih šol srečali v drugem tednu novembra. Z naše šole bodo tja odpotovali trije devetošolci in ena osmošolka ter sedem učiteljev z ravnateljem. Glavni cilji srečanja so nadgraditi dosedanje sodelovanje, spoznati načine dela na italijanski šoli ter izdelati točen načrt in potek dejavnosti do konca šolskega leta.

Spomin na uspešno prvo leta projekta pa smo v dneh od 10. do 12. oktobra obujali z »Erasmus Days«, to so dnevi, posvečeni Erasmus projektom širom cele Evrope. Partnerske šole našega projekta so glasovale in izbrale najboljše fotografije, ki so jih posneli učenci na mobilnosti na Poljskem in pri nas. Izbrali smo tudi najboljšo fotografijo mednarodne projektne dejavnosti. Pri urah angleščine pa so devetošolci vseh 4 držav sodelovali v skupnem ustvarjalnem pisanju zgodb na temo trajnostnega razvoja. Prvo skupno zgodbo si že lahko preberete na spodnji povezavi in tudi na oglasni deski projekta na hodniku pred šolsko jedilnico.

Povabljeni še k ogledu zmagovalnih fotografij našega »Erasmus Days« natečaja ter kratke video predstavitve mesta Ancona, ki so jo za dobrodošlico pripravili italijanski učenci.

Ob pomoči projektne ekipe naše šole sva prispevek zapisali Anamarija Eržen in Romana Jelenc, 7. b.

Povezava na skupno zgodbo:
https://docs.google.com/document/d/1vW9DkjynZHYmU5HbVLylfsLSB8NLuxz88zYWi3OiHPI/edit

Povezava na video predstavitev Ancone:
https://youtu.be/tZxD9Amay-E?t=1