Select Page

Petek, 15. 11. 2019

Zadnji dan projektnega tedna je minil v zaključnih dogodkih, s katerimi smo povzeli celotno dogajanje našega srečanja. Polni novih spoznanj in prijateljstev smo se po poslovilni prireditvi odpravili vsak proti svojemu domu.

 

Četrtek,  14. 11. 2019

Četrtkov dopoldan so učenci preživeli ob spoznavanju programa Scratch in kodiranja. Učitelji pa smo obiskali še tretjo enoto zavoda »Augusto Scocchera. Na osnovni šoli Pietralacroce je velik poudarek na integriranem poučevanju jezika, kar pomeni, da se nejezikovne predmete poučuje tudi v tujem jeziku. Cilj takega poučevanja je sočasen razvoj jezikovnih kompetenc in pridobivanje nejezikovnega znanja. Popoldan pa smo vsi skupaj spoznavali obmorsko pokrajino v bližini Ancone.

 

Sreda, 13. 11. 2019

V sredo zjutraj so nas prvič obsijali sončni žarki, ki so nas spremljali v osnovno šolo Montessori in v učilnico na prostem. Bilo je poučno in mednarodno aktivno. Naše vezi so vedno bolj trdne.

 

Torek, 12. 11. 2019

Torek smo začeli s prireditvijo, kjer so nam učenci italijanske šole zapeli, recitirali in zaplesali. Dopoldan so dejavnosti potekale po učilnicah. Teme pogovora so bile vezane predvsem na vodo.

Popoldan smo obiskali mestno hišo, kjer so nas sprejeli predstavniki mestne oblasti. Delovni dan pa smo zaključili na prav poseben način – z zavezanimi očmi smo spoznavali kipe.

Veselimo se že naslednjih dni naše izmenjave.

 

Ponedeljek, 11. 11. 2019

Erasmus+ projekt smo uradno začeli na bolonjskem letališču, kjer smo se srečali s predstavniki partnerskih šol iz Estonije in s Poljske. Skupaj smo preživeli prijeten popoldan v Bologni.

Ponedeljek je bil posvečen spoznavanju organizacije dela na italijanski partnerski šoli. Občutiti pa smo tudi utrip samega mesta Ancona, ki nas je prijetno presenetilo s svojo bogato zgodovino in pomorsko dušo.